Kirstens kreative indslag

Alder er ingen hindring for motion

Alder ingen hindring for motion.

Det er glædeligt, at flere og flere ældre mennesker forstår værdien af at dyrke motion.

I flere år har jeg deltaget i Fladbroløbet i Randers, Kvindeløbet I Århus, Marselisløbet i Århus samt Eremitageløbet i København. Det er kendetegnende for dem alle, at de er en farvestrålende folkefester, der foregår i dejlige og naturskønne omgivelser.

For hvert år der er gået, siden jeg begyndte at deltage i løb, har jeg bemærket et stigende antal ”gråhårede” deltagere. De ældste har ofte været fra 82 – 85 år!!

Vi rører os mindre med alderen, ser måske mere fjernsyn, læser eller strikker i den øgede fritid, der naturligt indtræffer efter arbejdsophøret. Der er ikke noget forkert i disse fritidssysler, men alle, også

ældre mennesker, har behov for at holde sig raske og rørige for at undgå overvægt, nervøsitet og den følelse af ulyst

i det daglige, som plager så mange.

De, der får regelmæssig motion, giver sig selv den oplagthed, som gør hver dag til en glæde.

Flere undersøgelser har vist, at motion ofte virker lige så godt som medicin, som et terapeutisk middel, der giver øget fysisk, psykisk og socialt velvære.

I dag er mange læger begyndt at udskrive recepter på motion i stedet for piller og andet medicin.

Alle, der regelmæssigt dyrker motion, erkender, at uden motionen ville deres velbefindende ikke være på toppen, ligesom arbejdsglæde og livslyst fremmes naturligt til glæde for en selv og for ens omgivelser.

Mulighederne for at motionere er her i landet så store, at der ikke gælder nogen undskyldning for, at vi ikke får mest muligt ud af tilværelsen. Bevægelsesglæde, arbejdsglæde og velbefindende er de tre vigtigste faktorer for den menneskelige trivsel, og det er ikke løbstiden der tæller, men glæden ved at være aktiv og i god form.

Det er aldrig for sent at komme i gang med motion og det stigende antal ældre og aktive løbsdeltagere viser tydeligt, at man kan blive ved selv i en høj alder.

Jeg ville ønske, alle turde springe ud i det og deltage uden andet mål end det, at være med, at være en af den mange, der beviser, at alder ikke er en hindring for motion, livsglæde og bevidsthed.

Derfor – gør det nu – snyd ikke dig selv – eller de mennesker du omgås i dit arbejde eller fritid – for at gøre livet både lettere og mere kropsbevidst – kom i gang med at motionere. 

kjeld s olsen 22.07.2017 10:47

hej kirsten, denne side er rigtig god.det er så sandt som det er sagt, det med at få motion hverdag gør sit til at man er i bedre humør resten af dagen.

Nyeste kommentarer

02.02 | 11:13

Genkender denne "lignelse" som en irsk pilegrimsbøn, som vi mødte da ...

06.06 | 19:46

Hej Kirsten. Jeg er direkte ane efter 3xtipoldeforældre...

13.03 | 01:08

Jeg er færing, og vi har cirka samme udvikling som jer i Danmark med, at...

23.01 | 22:32

Det var dog en virkelig varm og dejlig beretning. Gid der stadig fandtes så...